2020

Değerli Adatepe Taşmektep Dostları,

Ülkemiz ve tüm dünya daha önce hiç kimsenin tecrübe etmediği zor bir dönemden geçiyor. Bu olağanüstü günler birçok kurum gibi Adatepe Taşmektep 2020 Yaz Seminer Programlarını da etkilemiştir.

2020 de yapılması planlanan tüm etkinliklerimiz ileri tarihlere  ertelenmiştir. 

Anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyoruz.

Sağlıkla kalın

Sevgilerimizle

Adatepe Taşmektep

 

.......

 

 

ADATEPE TAŞMEKTEP 2020 YAZ SEMİNERLERİ ve ATÖLYELER PROGRAMI

 

3 – 5 Temmuz
Lezzet
Vedat Ozan

Koku duyumuz günlük hayat içinde sanıldığından fazla yaşamsal deneyimde başrol oynuyor, ancak koku ile ilgili üzerine pek konuşulmayan, konuşulduğunda da “tat” kelimesinin içine sığdırılmaya çalışılan koskocaman bir dünya var ki bizler günlük yaşantımız içinde bu dünyanın çalışma prensipleri ya da bileşenleri ile ilgili pek fikir sahibi değiliz. İşin ilginci, yeri geldiğinde, bilemediklerimiz beslenme seçeneklerimizi ve sosyal hayatımızı bildiklerimizden daha fazla şekillendirebiliyor. Bu programda da amacımız “lezzet” kavramı çerçevesi içinde bilinenlerin sayısını arttırmak. Dolayısıyla üç gün boyunca temel beslenmeden seçenekli beslenmeye nasıl geçtiğimizi, nasıl koku aldığımızı, gerçekte neyin tat olup neyin olmadığını konuşacak, bunların izdüşümünde çay ticaretinden kakao’ya duyu eksenli kısa bir zaman yolculuğu yapacağız.

Katılım Ücreti: 650TL

Seminer saatleri:
Cuma 18:00 - 20:30; Cumartesi, Pazar 09:00 - 13:00

 

7 - 8 Temmuz
Peynir Aşkına - Anadolu’nun Nadir Peynirleri
Neşe Biber & Berrin Bal

1. gün: Sunum - Tadım – Sohbetler, ikramlarla keyifli bir akşamüstü Türkiye’nin nadir peynirleri kısa filmler, hikayeler Yazarlarla söyleşi ''Doğduğu topraklarda peynir aşkına yolculuklar” Anadolu’nun nadir peynirleri aktarım, peynir tadımı “50 Peynirli Şehir Balıkesir” Adatepe Taşmektep yöresel mutfağından ikramlar...

2.gün: Mandıra, mera gezisi ve Artizan Kuzey Ege Peynirleri tadımı, Mandıra ziyareti, sütün peynire yolculuğu peynir yapım izleme, Artizan peynir üreticileri, mera ziyaretleri ve peynir tadımları ile doğada harika bir gün. Sizler için hazır edeceğimiz minibüsümüzle zeytin ağaçlarıyla dolu, güzel coğrafyamızda bir çevre gezisi yapacağız..

Katılım Ücreti: 650TL

Seminer saatleri:
Salı 18:00 - 20:00; Çarşamba 10:00 -15:00 

 

23 - 26 Temmuz
Kutsal Metinler
Kürşad Demirci

Kutsal Metinler
İçerik - Tarih - Mukayese
Kuran, Eski Ahid, Yeni Ahid, Avesta, Vedalar, Upanişadlar, Tripitaka, Kociki ve digerleri….

Katılım Ücreti: 650 TL

Seminer saatleri:
Perşembe 18:00 - 20:30; Cuma, Cumartesi, Pazar 09:00 - 13:00

 

7 - 9 Ağustos
Teknoloji bize daha iyi bir dünya sunabilir mi? Hayır.
Mustafa Arslantunalı

İnternet, büyük veri, yapay zekâ, blok zinciri gibi yeni teknolojilere değinilen seminerin yola çıkış noktası, teknoloji diye dışsal bir öznenin olmadığı... 
Başlıktaki spekülatif hayır cevabından devam edilirse: Daha iyi bir dünya bu teknolojiler sayesinde kurulamıyorsa onlara rağmen mi mümkün olabilecek?
Seminer, bugünün ve yakın geleceğin yeni teknolojilerine toplumsal değişim açısından bir bakışı içeriyor. Yüzlerce yıllık ütopyalar, teknolojinin olanaklarıyla gerçekleşebilir hale mi geliyor, yoksa tam tersine devasa bir tekno-diktatörlüğün dünyasına doğru mu yol alıyoruz?
Bu tartışmaları netleştirmek üzere, şu yol izlenecek: Öncelikle internet, yapay zekâ, blok zinciri, büyük veri gibi temel dijital teknolojiler ayrıntılarıyla, tarihsel gelişimleriyle birlikte ele alınacak. Tartışmaların ikinci ekseni, toplumsal değişime yönelik arzuların toplamını temsil eden ütopyalar. Üçüncü eksen, yapay zekâ, yapay bilinç ve ütopyaların gerçekleşme imkânı söz konusu olduğunda ortaya çıkan “insan doğası” sorunu. Ya da: Daha iyi bir dünyanın gerçekleşmesinin önünde insan doğası bir engel midir, sorusu…Seminerin son günü, katılımcıların sorularına ve bu soruların yol açtığı tartışmalara ayrılmış bulunuyor. Yakın geleceğe ilişkin ütopik/distopik kurgular da bu oturumda ayrıca tartışılacak.

1. gün: bilim ve teknoloji / siborglar: teknoloji ve insan / değişim ve muhafazakârlık, dijital kültür, basılı yayın-elektronik kitap / internetin ve dijital dünyanın ütopik/distopik yanları: Wikipedia ve Linux'a karşı sosyal medya ve post-truth

2. gün: sibernetik, yapay zekâ, yapay bilinç, otomasyon, robotlaşma, teknolojik işsizlik

3. gün: yeni dalga: Büyük veri, nesnelerin interneti ve blok zinciri. Tartışma: İnsan doğası, yardımlaşma, rekabet...

Katılım Ücreti: 650TL

Seminer saatleri:
Cuma 18:00 - 20:30; Cumartesi, Pazar 09:30 - 13:00

 

10-15 Ağustos 2020
Notos Yazı Atölyesi
Semih Gümüş

Çalışmalarını on yıldır düzenli sürdüren Notos Yazı Atölyesi bu yıl 10-15 Ağustos'ta Adatepe Taş Mektep’te yapılacak.
Notos Yazı Atölyesi, yalnızca Notos Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nin ders ve uygulama programlarını tamamlayanların katıldığı bir uygulama atölyesi.
Taş Mektep’te 6 gün ve gece yoğun bir atölye çalışması. Çalışmalar asıl olarak kurmaca metin yazma ve katılımcıların yazdığı metinlerin değerlendirilip düzeltilmesi biçiminde yürütülüyor. Altı gün boyunca her gün üç ders, 36 saatlik uzun, verimli, disiplinli çalışma zamanı. 

Atölye Semih Gümüş sorumluluğunda yürütülecek.

Başvuru için: atolye@notoskitap.com

 

28 - 30 Ağustos
Son Arkeolojik Verilerin Işığında Kuzey Troas'ın Parlayan Yıldızı Parion Antik Kenti
Vedat Keleş

-Parion Antik Kentinin Tarihçesi
-Arkeolojik Çalışmaların Başlangıcı ve gelişme süreci
-Arkeolojik kazılarda ülkemizin kültür bakiyesine kazandırılan eserler
-Parion kazılarında kültürel mirasın korunması noktasında yapılan çalışmalar
-Parion Antik kentinin arkeolojik ve yeni bir destinasyon olarak potansiyeli
-Gelecekte yapılması planlanan hedefler ve projeler.

http://parion.biz/index.php/tr/

Katılım Ücreti: 650TL

Seminer saatleri:
Cuma 18:00 - 20:30; Cumartesi 09:00 - 13:00; Pazar 09:00 Parion Antik kenti ziyaret edilecektir. Ulaşım Taşmektep tarafından karşılanacaktır.

 

30 Ağustos - 1 Eylül
Senden Ayrıl Sana Kaç Oyunları
Selnur Gülek

"Bi Durmak" için kendinle özel randevuya davettir bu. Kalıplaşmış kimlikler seni tanımlamıyor, onlar oynadığın rollerin. O kimlikler belki de bağlılık duyduğun ilişkiler hatırına olmuş. Bu gün baktığında ne görüyorsun, odağın, dikkatin nerede, ne istiyorsun? Bi durmaya, derin nefes alıp onu ağır ağır bırakmaya, olanı biteni eğip bükmeden görmeye, anlamaya ve şimdiki kararını vermeye ihtiyaç var.

O da sensin, şimdiki de sen, yarınki de sen olacaksın. Ama hangi sen olmak istiyorsun? İsmini Yunus Emre'den aldığımız ilhamla "Senden Ayrıl Sana Kaç" oyunlarımızı bu üçüncü senesinde de doğanın kucağında Adatepe Taşmektep 'te oynuyoruz.

Selnur Gülek Eğitim Danışmanlık Koçluk / Trainer, ICF Certified Coach, ACC

Bilgi ve randevu için: 0545 487 05 88
https://lnkd.in/gx_7BUh
#sendenayrılsanakaçoyunları #durmak #koçluk #farkındalık #anlamak #dayanıklılık #kararlılık #nefes #doğa #odaklanma